Φιόρο του Λεβάντε

Ζάκυνθος

Λίγα λόγια για τη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί ποιητών, ζωγράφων, μουσικής, λουλουδιών και τραγουδιού. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το νησί κατοικείται από την εποχή του λίθου και λόγω της μεγάλης γεωγραφικής του θέσης μεταξύ ανατολής και δύσης έχει προσελκύσει πολλούς κατακτητές και έχει κατοικηθεί από αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς,  Νάπολης, Βενετούς, Γάλλους. , Ρώσους και Άγγλους. Επανενώθηκε στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα Επτάνησα το 1864.

Η Ζάκυνθος έχει να προσφέρει:

Διαμονή σε πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα, αλλά και σε μικρά, ήσυχα οικογενειακά καταλύματα, κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια με μόνο τον ήχο των κυμάτων να σας κάνει συντροφιά.
Μεγάλες και χρυσαφένιες αμμουδιές με ρηχά κρυστάλλινα νερά
Βόλτες στην πόλη με στάσεις, στις πλατείες, το λιμάνι, τα μαγαζιά και πολλά καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια καθώς και τα παραδοσιακά καρότσια του δρόμου όπου μπορείτε να βρείτε τοπικά γλυκά, όπως μαντολάτο, παστέλι και φιτούρα.
Η δυτική ακτή του νησιού με βραχώδεις γκρεμούς, υπέροχους όρμους και μικρούς κόλπους, καταγάλανα νερά και υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες.
Ακέραιες βραχώδεις ακτές, ιδανικές για καταδύσεις, υποβρύχια φωτογραφία και κολύμβηση με αναπνευστήρα.
Παραδοσιακό ζωντανό τραγούδι που λέγεται «Καντάδες» σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια σε όλο το νησί ανακατεύεται με το άρωμα των καλοκαιρινών λουλουδιών.
Νόστιμα ποιοτικά ελληνικά και παραδοσιακά πιάτα σε πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια, φτιαγμένα από φρέσκα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τις παλιές νησιώτικες συνταγές.
Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον της χελώνας Caretta-Caretta.
Οι Νήσοι Στροφάδες με μοναδικό φυσικό περιβάλλον.